Epoxigolv - Fogfria golv

Vi utför industrimålning och industrigolvbeläggningar som epoxi- och akrylgolv.

Epoxigolv

Tät beläggning: Ett epoxigolv är vattentätt.

God kemikaliebeständighet: Epoxigolv tål de flesta normalt förekommande kemikalierna, salter och oljor.

Minimal skötsel: Tack vare att epoxigolv är fogfria och har en god kemikaliebeständighet krävs bara ett minimalt underhåll.

Lättstädade: På grund av deras jämnhet, avsaknad av fogar, och motstånd mot kemikalier är epoxigolv mycket lätta att städa.

Tålighet: Epoxigolv är slitstarka, slagtåliga och har en hög hållfasthet.

Lättreparerad: Om epoxigolv trots allt skulle bli skadade är det enkelt att reparera golvet. Reparationen kan även utföras lokalt där skadan är utan att påverka resten av golvbeläggningen.

Passar för de flesta golv: Epoxi är ett ämne som lätt fäster vid de flesta typer av material och epoxigolv kan därför användas på det flesta underlag.

Fritt val av kulör: Det går att bryta fram i princip vilken kulör som helst. Detta kan användas för att markera golv med till exempel varningssymboler om det finns risk för skador eller med markeringar för att visa var hyllorna ska stå i ett lager.

Akrylgolv

Akrylgolv baseras på akrylplast och kvartssand som härdas för att bilda ett fogfritt golv som varken spricker eller torkar ut och passar bra både i publika och industriella miljöer.

Akrylgolvet är flexibelt och tacksamt att arbeta med, tack vare sina mångsidiga egenskaper. Den snabba härdtiden, möjligheten att lägga golvet i låga temperaturer och ansluta upp på väggen gör akrylgolv mycket populära i exempelvis tvätthallar och storkök. Akrylgolv är ett effektivt val i mindre rum och vid lagningar, där härdtiderna annars skulle påverka kostnaden negativt.

Akrylgolvets fördelar:

Snabbhärdande: färdigt att användas två timmar efter applicering, vilket gör det perfekt för projekt med kort byggtid. Det härdar snabbt även vid låga temperaturer på ner till 0-5 grader.

Reptålig yta

Anpassningsbara halkskydd: vi kan lägga golven släta eller med struktur för att motverka halka.

Kan läggas utomhus och i låga temperaturer.